Mijn eerste auto een heuse echte eend

De contouren van de ultime auto Mijn eerste auto de eend. In het begin was ik nogal sceptisch en argwanend tegenover de 2CV, maar binnen afzienbare tijd was ik razend enthousiast. Afijn als student kon ik in begin jaren 80 geen hoge eisen stellen aan acceleratie en topsnelheid. De wagen is ook uitermate geschikt voor carpoolen, ik had altijd meerijders genoeg, of dat nu door mijn rijstijl kwam of de auto weet ik niet. Je moet de auto leren kennen en zijn sterke punten uitbuiten. O.a. niet afremmen bij bochten en slipstreamen. De mogelijkheden van deze auto zijn zeer onuitputtelijk, ook de topsnelheid ging na stevig inrijden naar een acceptabele 130 km/uur. Onderhoud is zeer eenvoudig uit te voeren, op nieuwe voorremmen na. Binnen een kwartier zijn de motorkap en voorspatborden gedemonteerd en kan je overal gemakkelijk bij. Het verbruik van deze twee cilinder boxer is zelf voor de hedendaagse motor ontwerpen zeer laag. Minder dan 5 liter op 100 km was meer regel dan uitzondering.
Met z'n zessen comfortabel over de wegenDe mogelijkheden om vrienden mee te nemen zijn groter dan in iedere andere personenwagen. Met z'n zessen in een auto is geen enkel probleem, okť het optrekken wordt iets trager maar a la. The sky is the limit. Uit je dak gaan is een standaard feature.
Het symbool voor vrijheid Met andere woorden vrijheid blijheid. Wanneer de eend weer op zijn geboortegrond komt raakt hij pas echt in z'n sas. Door het centrum van Parijs, de overige automobilisten aanvoerend op de Champs Elysee, het ronden van de Arc de Triomph etc. heerlijk. Geen auto waarmee je zo goed door de bochten kan, geen A-klasse die zich hiermee kan meten. Heuvelachtig terrein, steile campings met eend komt tot aan de luifel van je tent. Hobbels, kuilen, keien en rotsblokken, geen wegdek zo ruw of de eend overwint het. Zit even vast, even uitstappen en optillen en weer verder. Kortom met eend kom je op plaatsen die voor andere gesloten blijft. Wat mij verbaast is dat de 2CV nooit wereldkampioen rally is geweest, misschien ben ik te laat geboren. Het is een wolf in eendskleren.
De eend is tevens een echt race monster
De eend is de perfecte auto

thuis
thuis